• VERGİ UZMANLARI
    • Geleceğin Güçlü Vergi İdaresi İçin
    • VERGİ UZMANLARI
    • Geleceğin Güçlü Vergi İdaresi İçin
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

İstanbul'da Lojman Satışı ve Rotasyon

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kamu konutlarının ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatmış olduğu çalışma kapsamında satışa çıkarılan lojman satış işlemlerine koronavirüs nedeniyle bir dönem ara verilse de satış işlemleri tüm hızıyla devam etmektedir.

Lojman satışlarının en yoğun sürdüğü kurumların başında Hazine ve Maliye Bakanlığı gelmektedir. Ancak Bakanlığın ve Gelir İdaresi Başkanlığının taşra birimlerinde görev yapmakta olan müdür ve müdür yardımcıları rotasyona tabi olduklarından dolayı yeni görev yerlerinde lojman sorunu ile karşılaşmaktadırlar. Taşra birimleri vergi dairesi başkanlıkları ve defterdarlıklar özellikle İstanbul ili için çalışacak idareci bulma konusunda sıkıntı yaşamaktadırlar. 

Söz konusu idareciler, görev ve sorumlulukları karşılığında istedikleri ve hak ettikleri özlük haklarına yıllardır kavuşamamışken birde tayin olarak gittikleri illerde barınma sorunu ile karşılaşmaktadırlar. Bu durum karşısında açılan müdür ve müdür yardımcılığı sınavlarına katılım yok denecek kadar azalmakta ve kurumun idareci seçme havuzu sürekli olarak daralmaktadır. 

Konu bu bağlamda ele alındığında İstanbul'daki konut kiralarının çok yüksek oluşu nedeniyle idareciler bu ilde görev yapmak istememektedir. Lojman fiyatlarının İstanbul için çok yüksek olması nedeniyle, içinde oturan idarecilerin mevcut özlük hakları ile bu konutları alamadığı görülmüştür. Bu nedenle ilk olarak İstanbul'daki lojman satışlarının biran evvel durdurulması kurum ve idarecileri adına büyük önem arz etmektedir. 

Ayrıca İstanbul ve Ankara gibi büyük illerde hayat şartları daha ağır olduğundan buralardaki rotasyon sürelerinin yeniden gözden geçirilmesi, bu illerdeki rotasyonun kaldırılarak isteğe bağlı hale getirilmesi veya rotasyon süresinin 20 yıla çıkarılması oluşacak mağduriyetleri engelleyecek ve idarecilerin kuruma olan aidiyetini artıracaktır.

 

VERGİ UZMANLARI TOPLULUĞU



1696 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın