• VERGİ UZMANLARI
    • Geleceğin Güçlü Vergi İdaresi İçin
    • VERGİ UZMANLARI
    • Geleceğin Güçlü Vergi İdaresi İçin
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
MALİYE PERSONEL İHTİYACINI GELİR UZMANLARIYLA KARŞILAYACAK

05 Mayıs 2020 Tarihli ve 31118 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) Gelir Uzmanları Yönetmeliğinde değişiklik yapılmıştır. Yapılan düzenleme ile gelir uzmanlarının mesleğe atanma şartları ile görev yerleri konusunda önemli değişiklikler yapılmıştır.

 

1) Gelir uzman yardımcısı adayları daha önce sadece 1 (bir) ilin kontenjanına başvurabilirken yapılan bu değişiklikle birden fazla il için sınav açılması durumunda bu hak 5 (beş)’e çıkarılmıştır.

 

2) Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesnin beşinci fıkrası;

 

“(5) (Değişik:RG-22/10/2014-29153) Bu maddede yer verilen usuller dahilinde ataması yapılan uzman ve uzman yardımcıları, dördüncü fıkrada belirtilen süre zarfında atandıkları yerin dışında başka bir yerde (atanılan yerde bulunan Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu birimleri hariç), tedviren, vekaleten veya geçici olarak görevlendirilemezler.” iken aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

 

“(5) Bu maddede yer verilen usuller dahilinde ataması yapılan uzman ve uzman yardımcıları, dördüncü fıkrada belirtilen süre zarfında atandıkları yerin dışında başka bir yerde veya kurumda (atanılan yerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı merkez birimleri hariç), tedviren, vekaleten veya geçici olarak görevlendirilemezler.”

 

Birinci maddede yer verilen düzenleme mesleğe girerken illerin KPSS başvuru sıralaması bilinemediğinden ortaya çıkan başvuru sorunlarına ve haksızlığa genel bir çözüm getirebilecektir. İkinci maddede belirttiğimiz değişiklikle gelir uzman ve yardımcıları atandıkları ildeki Hazine ve Maliye Bakanlığının merkez birimlerinde geçici olarak görevlendirilebilecektir.

 

Bakanlık personel ihtiyacını Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden Gelir Uzmanları ile çözmek istemektedir. Ancak gelir uzmanı kadrosunda görev yapan personel özlük hakları ve itibar yönünden taşra olarak ötekileştirmişken merkez birimlerin ısrarla gelir uzmanı talebi anlaşılamamaktadır. Zira merkezde görev yapan merkez uzman ve gelir uzmanın eşit özlük haklarına sahip olmadan aynı ortamda görev yapmaları çalışma barışını zedeleyecek ve merkezde çalışan gelir uzmanlarında kurum kültürü ile aidiyetinin oluşmamasına yol açacaktır. Gelir uzmanları ile defterdarlık uzmanlarının merkez uzman yapılması Bakanlık ve Gelir İdaresi Başkanlığında yaşanan tüm özlük sorunlarını uzman yönünden kökünden çözecektir.

  
3356 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın